emelie malmgren

jo men nu blev det såhär
in i bloggen lite text bara

Engagemang och julefrid.

Jag läste på Twitter om en person vars mål med 2024 var att sluta försöka sluta vara en pleaser, för att den korta stund hen var trevlig mot en främling gjorde världen till en bättre plats… och det slog an något hos mig. Att sluta försöka sluta göra andra nöjda.

Har du tappat bort dig? Jag hjälper dig så gärna. Behöver du tips på var man kan äta gott? Tro mig, jag har idéer att dela med mig. Är du ute och snöröjer i -15? Jag vinkar glatt och uppmuntrande. Drabbades du precis av obalans, ensamhet eller ångest? Oh, I’m your girl. Jag kommer gärna med en stödjande hand eller ett par vänliga ord. Under vårt korta möte hinner vi dela en eon av omtankar och välvilja.

Samma sak i sociala medier; alla dessa empatiska möten med människor gör omvärlden till något större. För jag vet hur det känns i hjärtat att bli mött av andra människor med engagemang och omsorg; väldigt intensivt så under de senaste dagarna då jag har en Swish-kampanj1 igång för att lösa ett ekonomiskt bryderi som uppstått under tiden jag varit sjukskriven (och levt under existensminimum). Insamlingen har tickat på med en känsla som påminner om MusikHjälpen.
Jag kan ju försöka skylla på baggel i ögat, men egentligen är jag så rörd att jag blir tårögd.
I skrivande stund, såhär på julaftonsmorgonen, har vi med gemensamma krafter på en vecka – och stor omtanke och generositet i sann från var och en efter förmåga – fått ihop 25 761 kr. Allt går oavkortat till att lösa lån på CSN2 så att jag blir välkommen att ta nya studielån.

Jag är överväldigad, och stolt, över medmänskligheten. Det får mig att tro på något större, på en julefrid och jag får tillochmed en tillförsikt och framtidstro. Så fint.

God jul,
Emelie

  1. Swishinsamlingen gällde tre stycken årsbelopp så för att inte förvirra har vi alltså fått ihop 16 245 kr via Swish samt GoFundMe, vilket är 46.7% av trion årsbelopp. ↩︎
  2. Orginalskulden låg på 45 107 kr och bestod av fyra årsbelopp jag inte klarat av att betala in på egen hand, och vi har alltså samlat ihop 58.9% av detta. Två årsbelopp är nu inbetalade och vi väntar på bankdagar. Kvar att på något julmirakelvis samla ihop är 18 546 kr. ↩︎

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.