emelie malmgren

jo men nu blev det såhär
in i bloggen lite text bara

Crazy plant lady type of minimalism

När jag påbörjade min minimalistiska resa funderade jag inte mycket kring växter, jag hade just då inte så många till att börja med, och vid flytten till nya lägenheten dog alla orkidéerna. Det hjälpte den estetiska minimalismen att inte ha ett överflöd av växter, men det kändes också mindre mysigt varför jag började tänka om.

Den senaste tiden har jag börjat titta mer på vilka växter som kan trivas i en lägenhet som ser norr och söder, till skillnad från den förra som såg ut från ost till väst över nord. Nu är det antingen hett och soligt eller svalt och skuggigt. En fröjd för alla blommor. :/

Det motsäger den smidiga minimalismen något att ha en massa växter att lyfta på när jag våttorkar, men det samlar inte nämnvärt med saker. Ni vet…

”clutter attracts clutter”.

som någon sa

Jag känner att jag kommit så pass långt på denna minimalistiska resa att jag inte längre lockas av att flocka saker eller bygga högar. Var sak har sin plats och det som inte har någon plats stannar inte kvar i mitt hem. Det är befriande. Det möjliggör för så mycket, tex att ha växter som en livgivande aura här.

Tidigare hade jag min trädgård för dessa växtfrågor och, som sagt, mest orkidéer inomhus. Så förut plockade jag ofta in en bukett från trädgården men nu har jag inte samma möjlighet till det, eftersom jag inte längre har någon trädgård. Jag har börjat köpa en bukett rosor till mig själv och det gör mycket för mig.
Mysfaktorn har ökat markant.

Så allt gott hos den galna växttanten.
Hur har du det hemma? Många eller få växter? Har du några tankar kring det här inlägget, skriv gärna en rad.
<3 Emelie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.