emelie malmgren

jo men nu blev det såhär
in i bloggen lite foton bara

Vinterfärger

Det sägs att det inte finns några färger på vintern, och kanske beror detta på att vi är så vana vid att vilja se grönt. Grönt som ändå är den färg som människan ser mest nyanser av. Enligt vissa för att vi lättare ska kunna urskilja rovdjur. Källa för detta söks i skrivande stund.

Men om vi nu är så fantastiskt bra på att urskilja rovdjurens färger från allt det gröna – vad säger att vi inte kan uppskatta rovdjurens färger när allt det gröna är borta för några månader om året? Säger inte det något om oss människor? Jag kanske är helt ute och cyklar med mitt antagande här; men tänk om vi avskyr vintern för att vi undermedvetet kopplar ihop det med att vi inte längre ser skarpt vad som är farligt och vad som är tryggt?

Alla bilderna i det här inlägget är fotograferade med Canon 80D, samt ett Auto Chinon 50mm f/1.7 objektiv. Varsamt redigerade i Snapseed.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.