emelie malmgren

jo men nu blev det såhär
in i bloggen lite text bara

Vill Framtids-Emelie ta hand om det här?

Det här är en fråga som jag ställer mig ofta, och det är inte jätteförvånande att svaret är Nej närmast varje gång. Vad menar jag? Jo ett exempel är följande scenario. Jag ska gå och lägga mig och går ut i köket för att hämta ett glas vatten, och möts av att det är disk på diskbänken. Jag frågar mig själv ”Vill Framtids-Emelie ta hand om det här?”

Nej det vill hon inte, Framtids-Emelie kommer vara trött och nyvaken. Hon vill sätta igång kaffet utan att behöva brottas med disk i diskhon. Därför tar jag hand om disken innan jag går och lägger mig.

Framtids-Emelie kan vakna upp till en brottningsfri kaffefixarstund och njuta av en kopp kaffe utan måsten att ta hand om gårdagens smutsiga disk. Underbart.

Ett annat exempel är om jag ska åka till min pojkvän över natten och det finns sopor i soppåsarna. Vill Framtids-Emelie mötas av att soporna fått gotta till sig i värmen? Nej hejdundrande nej, verkligen inte. Framtids-Emelie kommer vara trött efter en övernattning och kommer inte ha ork att ta hand om soporna direkt. Så jag tar med dem ut.

Framtids-Emelie kan komma till en lägenhet som doftar hemma och inte sopor. Strålande.

För några år sedan orkade jag inte ta hand om Framtids-Emelie, sköt allt på framtiden tills samtiden kändes övermäktig och full av måsten; nu har jag en annan prioritering med min essentiella inredning och omhändertagande av mitt hem varför samtiden känns mycket mer hanterbar. Jag märker dock snabbt om jag har tagit ut mig på andra uppgifter för då blir det svårare att ta hand om Framtids-Emelie och mitt hem. Det gör dock att jag lättare backar och undviker att ta på mig för mycket. Balans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.