emelie malmgren

jo men nu blev det såhär
in i bloggen lite text bara

Min lilla flock

Väldigt trivialt när världsläget ser ut som det gör men nu tänkte jag skriva om mina kaniner. Ganska på pricken tre år sedan flyttade två omplacerade dvärgvädurkaniner in hos mig, och blev snabbt ett kärt tillskott i familjen. De heter Bambi och Flynn.

I juli året därpå utökades flocken med en belgisk jättekaninunge som vi döpte till fröken Bianca.

På bilden ovan syns Bambi, Bianca, och Flynn.

Nu har flocken fått ett nytt tillskott, en liten tjock blandraskanin av lite okänd härkomst. Vi vet inte riktigt vad hon heter, men vi brukar hålla oss till Disneynamn.

[här höll jag en paus i skrivandet, samt ordnade en omröstning på insta och fb. alternativen var Yzma, Harvey, Mull-Fia, samt Alice. Yzma vann en jordskredsseger.]

Så, jag börjar nästan om med att presentera Yzma.

Yzma

Namnet Yzma kommer från Disneyfilmen Kejsarens nya stil (2000) IMDB. I filmen är Yzma antagonisten, med röst av Eartha Kitt, en ljuvligt dramatisk och komplottbesatt Disneyskurk med en störtskön, bildskön, urbota korkad kompanjon vid namn Kronk.

Vi trodde vår Yzma skulle vara en vresig och sur kanin men det visade sig att det var falsk marknadsföring då hon är en riktig kelgris. Kan det ha med att hon suttit i en bur hela sitt liv och inte fått vare sig sällskap eller sysselsättning? Kan man kanske bli lite vresig då? Jo.

Nu är det lite hallaballoo i flocken efter att hon introducerades. Jag konsulterade Kaninkonsulten lite snabbt och efter råd från henne satte vi ihop alla kaninerna direkt. Det verkar gå framåt, det blir mer och mer ”bara jakt” och mindre och mindre slagsmål. Tussar har farit, blodvite har uppstått, öron har sargats. Men inte Yzmas öron, nej nej, men orginalduon Bambi och Flynn. Jag tycker det är lite intressant, men jag antar att det beror på att de just är orginalduon som gör det så spänt just nu. Fröken Bianca drar sig undan, hon vill inte slåss eller jagas, hon trivs bättre i lugn och ro där ingen av de andra kommer in. Som i badrummet. Det gäller att tända innan man kliver in så man inte snubblar på en 6kilos liten jättekanin.

Nej nu ska jag gå och gosa mer med mina kaniner.

I övrigt, i världen, kan folk väl bara sluta hålla på med folkmord. Det finns inte två sidor när det sker ett folkmord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.