emelie malmgren

jo men nu blev det såhär
in i bloggen lite text bara

det här med namnet

En gång i världen, för 44 år sedan, strax efter att människan uppfunnit stenyxan och det upprätta gåendet – då föddes jag. Omgivningen undrade såklart vad detta lilla barn skulle tänkas heta och mina föräldrar svarade ”Emelie”.

Tidstypiskt som för alla årsringar hade omgivningen åsikter om detta och mina föräldrar fick höra att jag skulle kallas ”Ämli”, ja precis som en särskilt ämlig tant i Brännudden. Så nej. Det blev inte så, de valde ett annat namn som jag gått under sedan dess.

Nu kände jag att det var dags att byta ’tillbaka’ till mitt riktiga namn, det namn som en gång valde mig. För det har alltid känts så sedan jag fick veta historien om ”Ämli”. Det var det namnet jag ville ha, dialektala uttal till trots. Jag är helt okej med att på bredaste östgötska kallas Ämli. Mitt förra namn har jag inte kvar, skatteverket hade inga åsikter om namnbytet, mitt id säger något annat.

Så hej, jag heter Emelie.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.